Specialisaties

Naast de basisopleiding voor fysiotherapeut heb ik me als manueel therapeut nog eens 3 jaar verder gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van complexe gewrichtsproblematieken, zoals de gewrichten van de wervelkolom. De manueel therapeut wordt dan ook vaak als specialist van de wervelkolom gezien. Hoofdpijnklachten en klachten in alle andere gewrichten bijvoorbeeld van de benen en armen behoren ook tot de specialisatie van een manueel therapeut.  

McKenzie therapie ookwel MDT staat voor Mechanical Diagnosis and Treatment. Het is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. MDT is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen of armen. 

Dry needling is een behandeling, die zich kenmerkt door het inbrengen van speciale gesteriliseerde naalden, op specifieke plaatsen, “triggerpoints“, of spierverhardingen genoemd, in spierweefsel. Deze triggerpoints kunnen zorgen voor stijfheid, pijnklachten, krachtverlies en verhogen ook het risico op bewegingsbeperkingen. Kortom, triggerpoints zijn vaak pijnlijk en de oorzaak van veel ongemak. Gelukkig kunnen triggerpoints met dry needling goed behandeld worden. 

Medische trainingstherapie heeft als doel een zo optimaal mogelijk functieherstel, waarbij het activiteitenniveau vergroot wordt. Goed functioneren is mogelijk als er een evenwichtig tussen de belastbaarheid en je dagelijkse lichamelijke belasting. Training is er om je belastbaarheid te verhogen en is zowel belangrijk in herstel van klachten als ter voorkoming ervan.


Fysiotherapie of kinesitherapie is een paramedische discipline die zich bezighoudt met de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens. 
Een Fysiotherapeut is een gediplomeerd beoefenaar van de fysiotherapie en een beschermd beroep wat inhoudt dat iemand zich alleen zo mag noemen wanneer deze de 4-jarige gelijknamige HBO-studie succesvol heeft afgerond en tevens een Big registratie bezit.

cONTACTGEGEVENS

Mercuriusweg 37
2516 AW Den Haag

E-mail: kristelvdbosch@gmail.com
Tel: +31 (0)6 30371973
Ook bereikbaar via Whatsapp

Openingstijden

Maandag

09:00 - 17:00

Dinsdag

Gesloten

Woensdag

09:00 - 17:00

Vrijdag

09:00 - 17:00

Donderdag

Gesloten

Zaterdag

Gesloten

Zondag

Gesloten

Afspraak maken/wijzigen

2022 © Kristel van den Bosch - Huisstijl door Mevrouw Knot - Webdesign door Studio Above