Specialisaties

"Ik heb verschillende soorten behandelingen voor jouw klachten."

Naast de basisopleiding voor fysiotherapeut heb ik me als manueel therapeut nog eens 3 jaar verder gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van complexe gewrichtsproblematieken, zoals de gewrichten van de wervelkolom. Ook hoofdpijnklachten en klachten in alle andere gewrichten (van bijvoorbeeld benen en armen) vallen onder mijn specialisaties.  

McKenzie therapie staat voor Mechanical Diagnosis and Treatment (MDT). Het is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. MDT gebruik ik bijvoorbeeld bij rug- en nekklachten (met uitstraling naar de benen of armen).

Bij de behandeling Dry needling breng ik op specifieke plaatsen, “triggerpoints“, speciale gesteriliseerde naalden in in het spierweefsel. Deze triggerpoints zijn vaak pijnlijk en kunnen zorgen voor stijfheid, pijnklachten, krachtverlies en verhogen ook het risico op bewegingsbeperkingen. Gelukkig is dry needling hier een goede behandeling voor.

Via Medische trainingstherapie gaan we voor een zo optimaal mogelijk functieherstel, waarbij het activiteitenniveau vergroot wordt. Met de training verhogen we je belastbaarheid zodat deze weer meer in balans komt met je dagelijkse lichamelijke belasting. Daarnaast voorkomen we met Medische trainingstherapie ook dat de klachten terugkomen.

Fysiotherapie of kinesitherapie is een paramedische discipline waarmee de behandeling van klachten aan het steun- en bewegingsapparaat van de mens bedoeld wordt. 

Kan ik iets voor je doen? In mijn praktijk kun je snel en (ook) zonder doktersverwijzing terecht.

afspraak maken

2022 © Kristel van den Bosch - Huisstijl door Mevrouw Knot - Webdesign door Studio Above